Vad är ett dimsäkerhetssystem?

Vad är ett dimsäkerhetssystem?

Den här artikeln fungerar som en ankarpunkt och ger dig en bred översikt över vad exakt ett dimsäkerhetssystem är och hur det kan gynna ditt företag eller hem. 

Du kommer att upptäcka relevanta detaljer om dimkanoner, skillnaden mellan säkerhetsdimma och säkerhetsrök, fördelarna med att lägga till ett dimsäkerhetssystem i ditt nuvarande larmsystem och mer detaljer av vår produktlinje. Vi kommer till och med att ge en detaljerad analys av hur tjuvar reagerar när en dimkanon aktiveras. 

På PROTECT har vår verksamhet ett innovativt och specialiserat fokus på området säkerhetsdimma. Vi är en global leverantör av dimkanonprodukter som distribuerar till över 50 länder. Det är mycket inbrottsskydd.

Och det är det enkla svaret på frågan som ställs i titeln: 

Ett dimsäkerhetssystem är en mycket effektiv och säker form av inbrottsskydd. 

Dimsystem – som en PROTECT-dimkanon – ersätter inte dina nuvarande eller traditionella säkerhetssystem. I stället fungerar de som ett komplement till ett larm. 

När en potentiell tjuv eller inkräktare utlöser ett larm har den föruppvärmda generatorn inuti en ofarlig vätska pumpad igenom och släpper ut ett tätt dimmoln som fyller ett rum på några sekunder. Molnet är vitt, torrt och mycket tjockt – tillräckligt tjockt för att skymma all synlighet. 

 

Innehållsförteckning

→ Hur fungerar en dimkanon? 
→ Skillnad mellan säkerhetsdimma och rök 
→ Fördelarna med dimsäkerhet 
→ Analys av en tjuvs reaktion när en dimkanon utlöser 
→ Övervakning på ett intelligent sätt med IntelliCloud™ 
→ Säkerhetstillbehör för dimsäkerhetssystem 
→ PROTECT™ säkerhetstillbehör 
→ PROTECT™ dimkanon produkter 
→ Exempel på fall med användning av dimma 
→ Sammanfattning 

Säkerhetsdimma skapar en desorienterad effekt för alla i rummet och blockerar vyn av målobjekt. Uppenbarligen kan du inte stjäla det du inte kan se. Men ta saker ett steg längre, eftersom du inte heller kommer att stjäla något om du inte har en tydlig väg för flykt heller. 

Dimsäkerhetssystem fungerar som en avskräckande aspekt för rån, skador och till och med småstölder. Du kan använda dimkanonsäkerhetssystem i både kommersiella- och bostadsmiljöer för att skydda varor som är av högt värde eller är högt värderade. 

Hur fungerar en dimkanon?

Idéer om att använda dimma som säkerhetstaktik började flyta runt i Storbritannien 1995. Så kallade “rökpistoler” hade en utbredd användning i underhållningsvärlden – teater, konserter, klubbar och film – sedan 1950-talet. Men med åren utvecklades tekniken och det blev livskraftigt att anpassa den till en brottsförebyggande taktik – så småningom blev det dimkanonen. 

Observera dock att det finns en skillnad mellan “rök” och “dimma” som vi förklarar i nästa avsnitt. 

För att förstå ett dimsäkerhetssystem måste du veta om de processer som gör att dess nyckelkomponent – dimkanonen – fungerar. Det kan verka lite tekniskt vid första anblicken. Men vi delar upp komponenterna i breda termer och ger en steg-för-steg-översikt över vad som händer när den aktiveras. 

Nyckelkomponenter 

Komponenterna som utgör dimkanonen är: dimvätska, värmeelement, mikroprocessor, användargränssnitt.

Dimvätska 

Dimvätskan är en enkel blandning av glykol och vatten. Vid uppvärmning förvandlas vätskan till dimma som matas ut från kanonen för att skapa ett tätt moln. Dimman i sig är ofarlig och har testats noggrant i laboratorier vid Tekniska högskolan i Danmark och andra laboratorier i världsklass utomlands. Vi har dokumentationen för att bevisa det!  


Dimman är inte bara ofarlig för din kropp, den är vattenbaserad så att den inte lämnar rester på kläder och / eller möbler, och det har ingen skadlig effekt på miljön. 

Värmeelement, värmesensor och pump 

Värmeelementet i kanonen fungerar som förångare för dimvätskan och därmed skapas dimman. Pumpen släpper sedan ut dimman i rummet. 

Att se termen “värmeelement” kan orsaka säkerhetsproblem. Kanonen har dock en värmesensor för att skydda mot överhettning. När värmeelementet aktiveras förbrukar det bara cirka 1000w, vilket motsvarar en elektrisk eld på en bar i cirka 10 minuter. Efter första uppvärmningen förbrukar dimkanonen endast 5-10 W när den är inaktiv som är densamma som en eller två LED-glödlampor. 

PROTECT™ i-serien är också godkänd enligt europeisk standard, och varje dimkanon som säljs av PROTECT™ har CE-godkännande också.  

Mikroprocessor 

Varje kanon har ett litet kretskort med en mikroprocessor inuti. Detta ansluter enheten till ditt larmsystem och sensorer och utlöser avdunstningsprocessen mellan värmeelementet och dimvätskan. Mikroprocessorn kan också länka till ett användargränssnitt för att tillhandahålla realtidsdata. 

Användargränssnitt 

PROTECT™ erbjuder en rad användargränssnitt, så detta lämnas som en bred term. Ditt användargränssnitt kan vara ett av våra trådlösa system, en kontrollbox (IntelliBox™) eller vår IntelliCloud™-applikation. Med gränssnittet kan du eller ditt säkerhetsföretag både aktivera och övervaka din kanons användning och få serviceuppdateringar. 

Dimma Kanon process 

Som helhet är dimkanonanordningen en generator som kombinerar alla element för att ladda ut ett tätt moln av tjock, vit dimma som förvirrar och döljer sikten för alla inbrottstjuvar. 

Dimsäkerhetsystemet är utrustad med flera sensorer. När en inbrottstjuv utlöser den första sensorn – som på en dörr eller ett fönster – vidarebefordrar den en signal till larmsystemet. Men detta kanske inte är tillräckligt avskräckande för stöld. 

Om gärningsmannen fortsätter och går in i ett rum utrustat med en dimkanon, vidarebefordrar en andra sensor sedan signalen för att aktivera och mata ut dimma. Den här två sensorinställningen fungerar som en dubbel säkerhetsfunktion, så att ingen – du, din personal eller en vårdnadshavare – oavsiktligt utlöser dimsäkerhetssystemet. 

Larm är inte alltid nödvändiga 

Även om det krävs de flesta gånger är det inte alltid nödvändigt att använda ett larmsystem för att en dimkanon ska fungera korrekt. Fristående system är också tillgängliga för specifika situationer – arbetarstugor, containrar eller privata hem. 

Dessa system har en dimkanon som är monterad på hjul för större rörlighet och använder endast sensorer och en fjärrkontroll. De kan hjälpa till att återställa säkerheten efter ett inbrott när dörrar och fönster kanske inte är intakta. 

Skillnaden mellan säkerhetsdimma och rök

På PROTECT™ är skillnaden mellan “dimma” och “rök” mycket viktig. Våra dimkanoner producerar ofarlig dimma som laboratorier och officiellt styrande organ har testat och godkänt.

Det är inte rök. Rök i alla former är skadlig för kroppen, så det är viktigt för oss att ta avstånd från den. 

Men vi förstår också att i vissa delar av världen känner man till säkerhetsdimma som “rökmantlar”, “röksäkerhetssystem” eller en kombination av “rökdimande säkerhetssystem”. 

Målet med det här avsnittet är att ge en tydlig bakgrund och definitioner, så att du förstår skillnaden mellan de två termerna. 

Bakgrund 

Vi har fastställt att dimkanoner genererar en vit dimma som ett sätt att skydda mot inbrott. Men ursprungligen var dimkanoner kända som “snabba utplacerade säkerhetsrökmaskiner”. 

Säljare marknadsförde dem som “säkerhetsröksystem” som syftar till att öka etablerade säkerhetsprotokoll. Inbrottstjuvar kringgick det etablerade sättet att göra säkerhet konsekvent och använde ofta våldsamma metoder för att få tillgång till föremål. 

Typiska inbrottssystem hade en svarsfördröjning och ofta kan tjuvar enkelt dölja sin identitet från kameror av dålig kvalitet med begränsad visningskapacitet. Röksäkerhetsmarknaden öppnades som ett komplement till dessa säkerhetsåtgärder som inte fungerar. Målet var inte att förhindra inträde, utan att stoppa förlusten när en tjuv infiltrerade ett rum. 

Utvecklare distribuerade de första röksäkerhetskanonerna 1974 för att skydda guldaffärer som hölls i mycket utsatta valv. Och 1993 användes fullständiga kommersiella röksäkerhetssystem. 

Vad är säkerhetsdimma? En skillnad i komposition 

Som ni kan se hade termen “rök” en långvarig, gemensam användningsbakgrund. Men på PROTECT™ vill vi vara tydliga med skillnaden i sammansättning mellan rök och dimma.  

Våra dimkanoner använder en värmekälla för att avdunsta dimvätska och skapa en ofarlig, kondenserad ånga – eller dimma. Dimvätskan är en blandning av glykol och destillerat vatten som, när det avdunstas, producerar partiklar med en diameter av 0,2 till 2,0 mikrometer. Denna säkerhetsdimma har både densitet och livslängd och förorenar inte föremål i området. 

Våra dimkanoner skapar inte rök. 

Att skapa rök innebär förbränning eller förbränning av kemikalier eller ett ämne. Även om säkerhetsdimma är “rökliknande” i naturen, är det inte rök. Det är inte skadligt för lungor och kropp som rök. Och återigen, det lämnar inte rester på kläder, möbler, väggar etc. 

Vilka är fördelarna med dimsäkerhet?

Vissa fördelar med dimkanoners säkerhetssystem kan vara tydliga för dig nu. Men för att ge dig en fullständig bild av vad säkerhetsdimma inkräktar skyddssystem kan göra för ditt hem eller företag, kommer vi att titta på några fördelar med säkerhetsdimma. 

I det här avsnittet kommer vi att dyka in i fördelarna med säkerhetsdimma och sedan titta på fördelarna med PROTECT™-säkerhetstjänster. 

Fördelar med säkerhetsdimma 

Skydda dina värdefulla föremål och tillgångar 

Den första och mest uppenbara fördelen med att använda ett dimskyddssystem är att det skyddar varor. Dimkanoner kompletterar larmsystem och förhindrar att föremål stjäls eftersom tjuvarna inte kan se dem i första hand. Dimman klarnar inte på minst en timme, så det är inte så att de kan vänta på att rummet ska lufta ut. Det enda alternativet är att lämna. 

Skydda din personal eller familj 

I specifika fall i antingen ett hem eller företag skyddar säkerhetdimma liv tillsammans med egendom. Dimma kan till exempel distribueras i en smyckesbutik, så tjuven kan inte se teammedlemmar. Här kan teammedlemmar följa förutbestämda utgångsvägar och en tjuv har ingen chans att sätta dem i fysisk fara. 

Fredlig lösning på inbrott 

Som sagt, säkerhet från dimkanoner är inte skadligt för kroppen. Dimman är en förångad ånga som innehåller glykol och vatten. Men en vanlig tjuv inser nog inte det här. Därför är deras första instinkt vanligtvis att springa iväg. Vi kommer att täcka typiska reaktioner från tjuvar mer i detalj i nästa avsnitt. 

Det är avskräckande om potentiella brottslingar vet att det finns där. 

Om brottslingar vet att det finns ett dimsäkerhetssystem minskar sannolikheten för att rikta in sig på ett företag eller hem kraftigt. Faktum är att det uppmuntras att annonsera att du har skyddat din egendom med en PROTECT™-dimkanon. Ingen tjuv vill ta itu med säkerhetsdimma. 

Inga kvarvarande skador på egendom 

Vid aktivering avger en dimkanon ofarlig dimma som dröjer sig kvar i en timme. Men en annan fördel är att det inte lämnar rester på möbler, kläder, väggar eller fixturer. Fastigheten kommer inte att ha några skador alls, så det finns inga störningar i verksamheten när dimman har skingrats. 

Fördelar Med Säkerhetssystemet 

Vi har dimkanoner för varje situation 

Många av våra konkurrenter har ett begränsat sortiment av dimkanoner som bara kan anpassa sig till vissa stora rum och mönster. Våra dimkanoner täcker alla rum med dimma, oavsett design eller storlek på rummet. Om du vill ha säkerhetsdimma kan vi få det att hända. Ja, även privata hem 

När vi säger att vi har en dimkanon för varje situation menar vi VARJE situation. Detta inkluderar ditt hem. Vår Xtratus®-modell levereras med patenterade monteringsmöjligheter som gör att den kan passa in i de mindre hörnen av bostadsrum. Och så fungerar det som stöldskyddssystemet som inte sticker i ögat. 

Lokal service 

PROTECT™ distribueras via lokala försäljningskontor inom ditt hemland. Detta säkerställer att du alltid har snabb leverans och tillgång till tjänster vid behov. 

Vår dimvätska är lätt att byta ut 

Många dimkanoner har vätskesystem som är jobbiga att ladda om. PROTECT™-vätska är lätt att byta och slutanvändaren kan enkelt byta dimvätska på Xtratus® – och Qumulus® dimkanonerna. Xtratus® och Qumulus® har ett smart-klicksystem som förhindrar spill och möjliggör en snabb och enkel påfyllning.  

Vätskebehållare i alla andra modeller får endast bytas ut mot en auktoriserad larmmontör, de är inte konstruerade för slutanvändaren att byta ut.  Men vi gjorde det också lättare för installatörerna att ersätta dimvätska, vilket minskade tiden för vätskebyte. 

Silent Fog Cannons med reservbatterier 

Våra dimkanoner har tysta kylsystem installerade som inte kommer att störa ditt hemliv eller företag. Och om strömmen går har de flesta ett reservbatteri (ingår inte som standard i Qumulus® dimkanon) som kommer att driva dimenheten i upp till tre timmar. Inbrottstjuvar kan inte bara bryta strömmen för att stjäla saker. 

Vi byggde PROTECT™-dimkanoner för att hålla 

För affärs- eller hemskyddssystem vill du ha utrustning som är hållbar och håller länge. PROTECT™ dimkanoner lever upp till detta säkerhetsmantra genom två metoder.  

» De materials som används har förfinats genom åren för att se till att våra dimkanoner håller längst för att alltid fungera när det behövs.

» PROTECT™ dimkanoner är utformade så att alla delar kan bytas snabbt på plats, i motsats till att behöva skicka bort den och montera tillfälliga maskiner, som kommer att kosta användaren mycket pengar. 

Reaktion på aktiveringen av en dimkanon från tjuvar

På PROTECT™ frågar potentiella kunder oss ofta om hur tjuvar reagerar när en dimkanon aktiveras. Oavsett om det är ett lager eller en kiosk, vill folk veta vad en rånare eller inbrottstjuv kommer att göra i den här situationen. Springa eller frysa på plats? 


Det finns ingen studie som definitivt kan säga vad någon kommer att göra varje gång en dimkanon aktiveras. Människor kan vara oförutsägbara trots allt. Men de flesta av våra kunder har berättat för oss att rånaren i de flesta situationer flyr från platsen. 

Även de mest förhärdade brottslingarna har en viss rädsla när de begår ett inbrott eller rån. Och medan adrenalin spelar en roll, är människor rädda för det okända. 

När vår kanon aktiveras, förvirrar och försämrar den synen helt. Även om en brottsling kan vara engagerad i brottet, är de mycket mindre benägna att gå blint in i ett okänt utrymme utan någon väg att fly. 

Det är mänsklig biologi. 

I hjärnan finns amygdala – ett litet område i temporalloben som kontrollerar rädsla och defensiva reaktioner. Och det finns hypotalamus – som också kontrollerar rädsla, men det har kontrollerande effekter på andra saker som kroppstemperatur, ämnesomsättning, hormoner, ilska, hunger och mer. 

När dessa två delar av hjärnan aktiveras som svar på ett hot som desorientering och synnedsättning orsakad av en dimkanon, är kroppens svar att komma bort från hotet. Amygdala dominerar särskilt i denna situation och sätter överlevnadsinstinkter över behovet av ekonomisk vinst. 

Oavsett om det är en polissiren eller ljudet av en dimkanon som aktiveras, signalerar ljuden ett hot i hjärnan. Sedan, när den faktiska dimman kommer in i ekvationen, sparkar hjärnans svar på rädsla i full växel. När du har tagit bort synligheten är det naturliga svaret att springa och undvika att fångas. 

Säkerhetsdimma sätter brottslingar i hög beredskap och aktiverar en instinkt att fly genom design. 

Vittnesmål och bekräftelse  

Kund efter kund svarar att när dimkanonen aktiveras lämnar rånaren eller inbrottstjuven omedelbart istället för att rikta in sig på föremål eller – och vi hoppas att detta aldrig händer – oskyldiga människor. 

Återigen kan människor vara något oförutsägbara. Men information från Kunskapscentret för Psykotraumatologi vid Institutionen för Psykologi Södra Danmarks Universitet bekräftar i de flesta fall vad det mänskliga svaret kommer att bli. Och vittnesmål från våra kunder kan bekräfta svaret från de flesta incidenter. 

För personal och dimkanoner användare 

Med denna förståelse för vad brottslingar gör när en dimkanon aktiveras är det viktigt att informera dem som kommer att vara i närheten av kanonen.  

Var noga med att förklara i sin helhet hur en dimkanon fungerar och vad du ska göra om någon oavsiktligt utlöser den. Att ha en svarsplan på plats för en verklig rån situation med hjälp av en dimkanon är också avgörande för säkerheten för alla som kan vara i rummet. 

Intelligent övervakning med IntelliCloud

Innovation är en central regel i PROTECT’s företagsfilosofi. Och vårt mål är att skapa säkerhetssystemlösningar som ger värde för våra kunder. Därför integrerade vi PROTECT IntelliCloud™ i vårt innovativa dimkanonprogram. 

Vad är IntelliCloud™? 


IntelliCloud™ är en gratis molnlösning som fungerar som en del av PROTECT’s säkerhetstjänster. Det är ett sätt för våra kunder att vara lugna och veta att deras dimkanoners säkerhetssystem är fullt fungerande. Genom IntelliCloud™ kan du och din installatör besöka ett intuitivt gränssnitt och övervaka element i ditt dimsäkerhetssystem som: 

» Uppkoppling
» Vätskenivåer
»
Batteriet
»
Kraft
»
Tekniska fel 

Genom IntelliCloud™ får du också varningar för när en dimkanon distribueras och förmågan att beväpna och desarmera dina dimkanoner. 

Vem är IntelliCloud™ till för? 

Vi skapade vårt IntelliCloud™-rapportsystem för alla kunder, från en enda kanon till de som har flera dimkanoner på olika platser. 

Hur fungerar IntelliCloud™? 

En PROTECT™ larminstallatör registrerar dina dimkanondata i systemet. Översikten över alla dina kanoner visas på huvudskärmen. Därifrån kan du eller din säkerhetsinstallatör övervaka olika platser via en interaktiv karta och generera kanonlistor. 

Systemet kommer att skicka e-post till dig och din installatör när dina dimkanoner behöver service. IntelliCloud visar också detta med en röd prick på kartan som en varning. 

IntelliCloud™ slutar aldrig övervaka ditt system och kan nås från vilken enhet som helst – stationär dator, surfplatta, smartphone – när som helst, dygnet runt. Detta är vår lösning för att säkerställa att ditt system alltid fungerar som det ska. 

Hur mycket kostar IntelliCloud™? 

IntelliCloud™ är gratis för både våra larminstallatörer och kunder. Det enda kravet är ett IPCard i dimkanonen och de flesta dimkanoner på PROTECT™-produktlinjen är kompatibla även de flesta av de installerade redan. 

Jämför ett dimsäkerhetssystem med molnet och utan IntelliCloud™ 

Nyligen installerade en av våra stora butikskedjor en rad PROTECT™-dimkanoner. Installationen gick in i hundratals butiker över hela landet. 

Vid utrullningen kan säkerhetshanteraren för kedjan kontrollera statusen och registrera varje butik i IntelliCloud™-systemet. Under distributionen kunde de visa status och registrera sig när varje butik togs i drift och när det extra säkerhetsskyddet togs i drift. 

Du kan se från var och en av dessa funktioner hur saker skulle fungera med och utan IntelliCloud™ för denna detaljhandelskedja. 

Felmeddelanden 

Efter att ha registrerat varje plats i systemet började säkerhetshanteraren ta emot automatiserade e-postmeddelanden från IntelliCloud™ som innehöll exakt information om problemet. Utan IntelliCloud™ kunde de bara övervaka fel från kontrollstationen på platsen, och det kan vara vilken typ av fel som helst. 

När du åtgärdar ett fel tillåter IntelliCloud vår säkerhetshanterare att se att felet har åtgärdats, vilket förhindrar långvarig sårbarhet. 

Batteritid 

IntelliCloud™ övervakar batteritiden för alla dimkanoner på alla platser, så att vår säkerhetschef vet när det är dags att byta ut saker.

Utan IntelliCloud™ rekommenderas det i allmänhet att byta batterier årligen för att säkerställa att allt fungerar korrekt. Detta sparade vår detaljhandelskund mycket tid och resurser.

Vätskenivåer 

Genom IntelliCloud™ kan säkerhetshanteraren övervaka vätskenivåer i varje kanon. Utan IntelliCloud™ visar kontrollstationen bara att det finns låg vätska i en dimkanon. Sammantaget sparar detta kunden tid och pengar genom att bara byta ut vätskebehållaren vid behov.  

Sammantaget hjälper IntelliCloud™ till att minska servicesamtal på ditt PROTECT™-dimkanonsystem genom att bara besöka en gång, inga förbesök för att ta reda på vad som är fel. Dessutom kan du bekräfta att systemet fungerar med full kapacitet när som helst. 

Dimsäkerhetstillbehör

PROTECT Security Strobe™ 

PROTECT Security Strobe™ fungerar som ett komplement till ett larm- och dimsäkerhetssystem. Den kombinerar säkerhetsdimma med ett ljus som blinkar med hög hastighet och fungerar för att orsaka ytterligare nöd för alla inkräktare. Med dimman, larmet och blixten blir inbrottstjuvar helt förvirrade och vill komma ut med brådska. 

» Enheten blinkar ljus från 4 till 6 gånger per sekund
» Du kan montera den bredvid dimkanonen
»
Det är också energieffektivt och förbrukar mindre än 5 W 

PROTECT Security Sounder™ 

PROTECT Security Sounder™ fungerar som ytterligare ett komplement till ditt säkerhetsdimma inkräktarskyddssystem. I kombination med PROTECT Security Strobe™ får du ett säkerhetsljus med ljud som orsakar sensorisk överbelastning för alla inbrottstjuvar. När den aktiveras kommer alla brottslingar att fly omedelbart. 

» Sirenen spelar på 120 dB
» Flera fördröjningsinställningar
»
Monteringsbar bredvid din dimkanon
»
Har ett batteri för att fortsätta låta om strömmen är avskuren  

PROTECT™ Dimkanon produktsortiment

PROTECT 800i C 

Detta är PROTECTS senaste modell från 2020, som kombinerar ökad dimproduktion jämfört med tidigare modeller med energieffektivitet. PROTECT designade den här modellen som en all-around maskin för affärs- och hushållsbruk. Det fungerar bra för medelstora rum och levereras med vårt IPCard förintegrerat för användning med PROTECT:s IntelliCloud-system. 

>
» Genererar 20 % mer dimma än tidigare versioner – inom samma tidsram
» Spara upp till 50 % på standby-strömförbrukningen från tidigare modeller
» 
Reservbatteriet har förlängda driftstider
» 
Slimmad design möjliggör bättre installation i hörn 

PROTECT 1500i C™ 

En annan ny modell, PROTECT 1500i C™, ger innovation och ytterligare täckning till produktlinjen. Medan 800i C™-modellen kan släcka 850 m3 dimma på 60 sekunder, överträffar 1500i C™-modellen det antalet och kan projicera hela 1600 m3 dimma på 80 sekunder. Den är utformad för större rum, plus att du får ökade besparingar från en 50% ökning av energieffektiviteten i standby-läge.

Denna modell är också utrustad med ett IPCard, så att du kan övervaka och delvis serva enheten från fjärrkontrollen via IntelliCloud™. 

» 20% extra dimma på samma tid som tidigare modeller
» Utrustad med ett justerbart och flexibelt munstycke som gör det snabbt och enkelt att byta vinklar
»
Ytterligare sensorinformation vidarebefordras av vätskebehållaren för att förhindra torra behållare situationer 

PROTECT Xtratus Flex® 

PROTECT™ designade Xtratus Flex® med privathem och fritidshus i åtanke. Detta är både en design och ett tekniskt underverk i säkerhetsdimmans värld som släcker 250 m3 dimma inom 16 sekunder. Med Flex-modellen får du möjlighet att välja mellan 3 distinkta urladdningsinställningar. Detta gör att du kan maximera ditt skydd i ditt utrymme och minska mängden utsläpp om det behövs. 


» Alternativ för 2, 3 eller 4 dimutsläpp per behållare
» Vätskebehållaren kan enkelt bytas av slutanvändaren
»
Helt och fullständigt tyst i standby-läge
»
Utrustad med ett 3-hållsmunstycke
»
2 års garanti ingår 

PROTECT Xtratus® 

Designerna på PROTECT™ skapade också PROTECT Xtratus® för privat- och fritidshusanvändning. Denna snabba och strömlinjeformade design gör att du kan installera den i ditt hem diskret, så att den håller sig utom synhåll och ur sinnet. Den levereras med samma funktioner som Flex förutom att det bara finns en urladdningsinställning. 

» 2 skott tillgängliga i varje vätskebehållare
» Passar felfritt in i rumshörnen
»
Sabotage är inte ett alternativ med sitt stålhölje
»
Slutanvändaren kan enkelt byta ut vätskebehållaren 

PROTECT QUMULUS® 

En annan dimkanon utformad som ett mer elegant alternativ för privata hem, QUMULUS®-modellen har en lång, elegant design. Den är gjord för att passa både vertikalt och horisontellt i rumshörn och levereras med en större vätskebehållare än andra modeller. Du kan också uppgradera QUMULUS®-modellen med en mängd olika expansionskort. 

» En behållare innehåller tillräckligt med vätska för 4 urladdningar
» Har en pulsfunktion som varar upp till 4 minuter
»
Kompatibilitet med alla larmsystem på marknaden
»
Slutanvändare kan själva byta vätskebehållare
»
Dimma justering för att rymma nästan alla storlekar privata hem rum 

PROTECT FOQUS™ 

FOQUS™-modellen är PROTECT’s lösning för mindre utrymmen – skjul, depåer, garage, källare etc. Utvecklarna inriktade denna modell mer på privata hem men det är inte ovanligt för företag att vilja skydda små utrymmen också. Även med sin kompakta storlek packar FOQUS™ en stans eftersom den kan täcka ett 25 m2 rum på så lite som 25 sekunder. 

» Justeringsinställningar för att matcha rummets storlek
» Har en 3-minuters pulsfunktion
»
Är kompatibel med PROTECT’s IPCard™
»
Garanti 5 år
»
Tillräckligt med vätska i en behållare för 20 urladdningar  

PROTECT 600i™ 

600i™ är lätt vår bästsäljande modell, eftersom det är den perfekta professionella dimkanonen för medelstora och stora kontors- och butiksutrymmen. Men rabattera inte denna produkt för hushållsbruk eftersom den är effektiv i stora vardagsrum, källare, vinkällare och garage. Den lägger ut en solid 700 m3 dimma inom 60 sekunder och har en turbofunktion om du vill höja volymen och distribuera dimma med dubbelt så hög hastighet.

» Justera mellan 290 och 700 m3 för att komplettera rummets storlek
» Har upp till sju utsläpp i en full behållare
»
IEC 62642-8 testad och godkänd 

PROTECT 1100i™ 

PROTECT™ designade 1100i™-modellen med inbrott och rån av stora utrymmen i åtanke. Denna produkt skyddar större kontor, butiker och lager med en utsläppshastighet på 1300 m3 dimma inom 60 sekunder med full hastighet. Du kommer att kunna vara lugn med att veta att värdefulla varor i ditt företag är skyddade


» Rymmer vätska för upp till 4 urladdningar per behållare
» Har en pulsfunktion som pågår i upp till 4 minuter
»
IPCard-kompatibel
»
5 års garanti tillgänglig 

PROTECT 2200i™ 

PROTECT 2200i™ är den mest kraftfulla dimkanonen på PROTECT™-produktlinjen. Denna modell är det perfekta alternativet för stora utrymmen som köpcentra, stora entréområden, lager och stora kontorsutrymmen. Denna modell har också fungerat inom några större privata hemområden som källare, stall och korridorer. Varje modell har en mängd olika funktioner och körs under IEC 62642-8. 

» Pulsfunktionen aktiveras upp till 10 minuter
» Innehåller vätska för upp till 5 urladdningar per behållare
»
Finns i både svart och vitt
»
5 års garanti tillgänglig 

Exempel på användningsfall av dimsäkerhet

Du har läst allt om dimsäkerhet – det är bakgrund, kriminell reaktion på en dimkanon och dess fördelar för affärs- och privat säkerhet med mera. Du har också sett en mängd olika alternativ från PROTECT™-produktlinjen, tillsammans med tillbehör. 

Men om du fortfarande är osäker på vad ett dimsäkerhetssystem kan göra för ditt hem eller företag beskriver scenarierna av användningsfall nedan faktorerna och upplägget som hjälper dig att förstå vad PROTECT™ kan göra för ditt säkerhetssystem. 

Hem 

Inget är värre än att förlora objekt med sentimentalt värde. Men med modellerna Xtratus® och Xtratus Flex® har PROTECT™ revolutionerat hur individer skyddar sina privata hem från rån. 

Föreställ dig att förlora smycken, bestick och / eller ovärderlig konst på några sekunder. Våra dimkanoner hjälper individer att hålla oersättliga föremål i sin ägo när de arbetar snabbt och felfritt – upp till 250 m3 dimutsläpp inom 16 sekunder! Och varje behållare har upp till två skott per vätskebehållare. 

För hem passar Xtratus®- och Xtratus Flex®-modellerna tätt i nästan alla positioner. På så sätt förblir ditt hem skyddat från stöld utan intrång i inredning eller design. Dimkanonerna passar alltid diskret och blir inte en blick. 

Skydda ditt kontor, korridorer, vardagsrum, garage, källare och mer till en låg kostnad. Och om dimkanonen släpper ut, lämnar den ingen rest. Dina möbler, kläder, väggar och inventarier kommer alla att förbli oskadade. 

Dimsäkerhet är ett av de bästa tillskotten till alla hemsäkerhetssystem. 

Småföretag 

Oavsett om du är företagare eller säkerhetschef är det en viktig prioritet att säkra ditt företags tillgångar och ännu viktigare är säkerheten för din personal.

Med dimsäkerhet, kommer du att kunna sova gott att veta att du har skyddat ditt företag från stöld. Och om något händer, kommer du att minimera eller till och med förneka eventuella förluster och vara igång igen utan tidsförlust. När allt kommer omkring finns det inga rester eller skadliga effekter från dimman. 

PROTECT™ dimkanon produktlinjen har de verktyg du behöver för att säkra alla rum, stora som små. Du kommer att kunna dölja dina dimkanoninstallationer och hålla ditt företag snyggt och städat. PROTECT™ har produkter som hjälper dig att skydda specifika rum, interiörer eller till och med hela kontorsutrymmet – allt kommer att minska underhållskostnaderna för att skydda ditt slutresultat. 

Genom PROTECT™ får ditt företag en snabb avkastning på investeringen och kanonerna levereras med en garanti på 5 år. Allt detta är ovanpå gratis molnövervakning från vår IntelliCloud™-applikation, tillsammans med professionell installation och teknisk hjälp. 

Nya Zeelands fallstudie 

Nyligen vann PROTECT™ New Zealand ett anbud från regeringen för att installera hundratals dimkanoner i lokalt ägda spritbutiker, bensinstationer och närbutiker. En ny tobaksskatt orsakade en ökning av rån och stölder, så regeringen behövde agera snabbt för att stävja brottsfrågorna. 

Lyckligtvis installerades en PROTECT™-dimkanon i en butik i Hamilton när tre män beväpnade med knivar och träplankor gick in, med avsikt att råna platsen.
Kassören tryckte på en panikknapp för att placera ut dimkanonen, så en tjock barriär av dimma skapades mellan gärningsmännen och kassören.  När dimkanonen utlöstes flydde männen. Inget stals och ingen skadades.  

Denna flyende trend inträffade över hela landet varhelst dimkanonerna installerades. Och inom en kort tid efter utplaceringen såg Nya Zeeland en 40% nationell nedgång i grova rån – allt tack vare PROTECT™ dimkanoner. 

Sammanfattning

Det enda fokuset för PROTECT™ är innovationen av dimsäkerhetssystem. Vi är världsledande inom området med distribution i över 50 länder över hela världen. PROTECT™ samarbetar med internationella företag som 7-Eleven, Tesco, SPAR och Hugo Boss tillsammans med många fler små och regionala företag. 

Efter att ha läst den här artikeln har du nu en bättre förståelse för vad ett dimsäkerhetssystem är och vad det kan göra för ditt hem eller företag. Om du funderar på att komplettera ditt säkerhetssystem med dimkanoner, använd de bästa i världen. 

Kontakta oss för att se hur PROTECT™ kan hjälpa dig att hålla dina mest värdefulla varor säkra. 

Vi använder cookies för att säkerställa att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida.

Privacy Settings saved!
Din integritet

When you visit any web site, it may store or retrieve information on your browser, mostly in the form of cookies. Control your personal Cookie Services here.

These cookies are necessary for the website to function and cannot be switched off in our systems.

In order to use this website we use the following technically required cookies.
  • wordpress_test_cookie
  • wordpress_logged_in_
  • wordpress_sec

We use Vimeo to track our video performance.
  • vuid

Decline all Services
Accept all Services